Description de l'animation de ce site Aller au menu Aller aux thèmes Aller au texte

Lawaai

Buiten het verdedigen van de Brusselse belangen met het oog op het verminderen van het lawaai van de vliegtuigen, werden er projecten ontwikkeld om het lawaai van het wegverkeer op structurele wijze te verminderen, door in te werken op het wegdek en de organisatie van het wegennet. Er is een nieuw plan voor preventie en vermindering van de geluidshinder in de maak. Hiermee worden de eerste acties voortgezet die op het gebied van geluidshinder van het wegverkeer worden gevoerd; een tweede prioriteit is een betere isolatie van de gebouwen.

Nieuwe vliegroutes boven Brussel: de eerste radartracés wijzen op een uiterst verontrustende situatie
Minister Evelyne Huytebroeck heeft de eerste radartracés van het vliegverkeer sinds de wijziging van de vliegroutes vertrekkende vanaf de luchthaven van Brussel-Nationaal ontvangen van haar administratie. De tracés wijzen op een uiterst verontrustende situatie, die (...)

27 februari 2014

Vliegtuiglawaai: uitblijven van structurele oplossingen stelt niemand tevreden
De Brusselse minister van Leefmilieu, Evelyne Huytebroeck, heeft vernomen dat het Vlaams Gewest de intentie heeft om een verzoek tot schorsing en nietigverklaring in te dienen tegen de nieuwe vliegroutes die vanaf 9 januari worden toegepast. De beslissing van de (...)

6 februari 2014

Zijn jullie klaar voor het Groot Milieufeest ?
Op zondag 3 juni, heeft de editie 2012 van het Groot Milieufeest als centraal thema duurzame voeding. In het kader van Brusselicious, jaar van de gastronomie in Brussel, kan u tijdens deze editie van het Groot Milieufeest duurzame voeding in al haar geuren en (...)

31 mei 2012

De Brussels geluidsnormen conform met de Europese richtlijn!
Het arrest dat vandaag werd uitgesproken door het Gerechtshof van de Europese Unie bevestigt de wettelijkheid van de Brusselse geluidsnormen ten aanzien van het Europese recht. Evelyne Huytebroeck, Brussels minister van Leefmilieu, verheugt zich over dit arrest: (...)

8 september 2011

Gratis tentoonstelling "Brussel, duurzame stad!" tot 30 oktober 2011
Brussel beweegt! Om de projecten te ontdekken die in de straten, wijken en de stad zijn opgezet, nodigen Evelyne Huytebroeck, minister van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevoegd voor Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing, Janez Potočnik, Europees Commissaris (...)

8 september 2011

Suite des articles : page 1 | 2 |>

© E.Huytebroeck 2009 || contenu géré avec SPIP | graphisme Quentin Dal | animation L'Enclume | un site Vivao