Description de l'animation de ce site Aller au menu Aller aux thèmes Aller au texte

Afval

50 kg afval minder en 50 kg hergebruikte afval meer voor elke Brusselaar : het is de bedoeling dat het Gewest 100.000 ton afval minder zou verbranden vóór 2014. Deze toekomstvisie is meer bepaald gebaseerd op de steun aan plaatselijke werkgelegenheid in het hergebruiken van afval, op de ontwikkeling van duurzame systemen zoals biomethanisatie, op de bewustmaking en ook op het verantwoordelijkheidsgevoel van alle burgers en bedrijven.

Zijn jullie klaar voor het Groot Milieufeest ?
Op zondag 3 juni, heeft de editie 2012 van het Groot Milieufeest als centraal thema duurzame voeding. In het kader van Brusselicious, jaar van de gastronomie in Brussel, kan u tijdens deze editie van het Groot Milieufeest duurzame voeding in al haar geuren en (...)

31 mei 2012

Gratis tentoonstelling "Brussel, duurzame stad!" tot 30 oktober 2011
Brussel beweegt! Om de projecten te ontdekken die in de straten, wijken en de stad zijn opgezet, nodigen Evelyne Huytebroeck, minister van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevoegd voor Leefmilieu, Energie en Stadsvernieuwing, Janez Potočnik, Europees Commissaris (...)

8 september 2011

Afval hergebruiken en recycleren: iedereen vaart er goed bij!
De sector voor het hergebruik van materialen zorgt voor een CO2-besparing die overeenkomt met de hoeveelheid broeikasgassen die door de luchtvaartsector wordt uitgestoten! Om haar steun te betuigen aan deze activiteit die in volle expansie is, heeft Evelyne (...)

9 februari 2011

Begin het nieuwe schooljaar met een sociaal-economische daad
Boekentas, pennenzak, kledij of computer… het nieuwe schooljaar staat voor de deur, wat dikwijls met dure uitgaven gepaard gaat. Nochtans bestaan er talrijke verenigingen en bedrijven die de consumenten de mogelijkheid bieden om hun kosten te beperken en om (...)

25 augustus 2010

Burgemeestersconvenant voor het klimaat: Brussel zet alles op alles!
Een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 30% tegen 2025, dat is de doelstelling waartoe het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich verbonden heeft door het Burgemeestersconvenant te ondertekenen. Brussel maakt voortaan deel uit van de 1600 steden die (...)

5 mei 2010

Suite des articles : page 1 | 2 |>

© E.Huytebroeck 2009 || contenu géré avec SPIP | graphisme Quentin Dal | animation L'Enclume | un site Vivao